Karczma Cichy Kącik

Karczma Cichy Kącik to urocze miejsce z historią i tradycją istniejące od 1936 roku w Krynicy Zdroju .Po wybuchu wojny w 1939 roku lokal został zamknięty, po zakończeniu okupacji została wznowiona dzialalność gastronomiczna i tak jest do dziś. W 2008 roku lokal został gruntownie wyremontowany by z MIŁOŚCI DO KUCHNI I TRADYCJI dać kolejnym pokoleniom możliwość skosztowania wspaniałej kuchni opartej na tradycyjnych domowych recepturach. Wnętrze Karczmy jest niezwykłe, urządzone w stylu ludowym a starannie dobrane dekoracje, ręcznie malowane kwiaty na ścianach spowodują, że poczujecie się Państwo tutaj szczególnie.


Dane teleadresowe

Adres:
Sądecka 2, Krynica-Zdrój
GPS:
49.448409927021, 20.951914907775
Telefon:
+ 48 18 4712319
karczma@cichykacik.com.pl
Internet:
cichykacik.com.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 70
Ilość miejsc w ogródku: 80

Karta dań

Menu

Na śniadanko:

Twarożek ze śmietanką i cebulką

Jajecznica z trzech jajek na maśle ( z pieczywem i masłem)

Jajecznica z trzech jajek na boczku (z pieczywem i masłem)

Dwie białe grillowane kiełbaski z cebulką (z pieczywem)

Zestaw śniadaniowy:

(jajecznica, biała kiełbaska, ser żółty, ser biały, pomidor, ogórek, masło, pieczywo)

Zimne kąski:

Tatar z polędwicy wołowej przyrządzany z marynatami

Sledź pod pierzynką

Sledź po wiejsku (w oleju z cebulą, zielem angielskim i pieczonym ziemniakiem)

Sledź "pod darami lasu"

Śledzie w trzech smakach (śmietaną i jabłkiem, w oleju, węgierski)

Gorące kąski:

Wędzony łoscypek z grilla z żurawiną

Łoscypek panierowany na chrupiącym boczku

Chrupiące wątróbki podlane śliwowicą

Rydze z patelni duszone na maśle

Zupki z naszej chałupki:

Rosół z kury z makaronem domowym

Rosół z ziemniakiem

Zalewajka na zakwasie i wędzonce uwarzona

Barszcz czerwony czysty w kubku

Barszcz czerwony z pierożkami mięsnymi

Barszcz czerwony z pierogiem Babcinym

Kwaśnica z kawałkiem wieprza

Zupa z niedźwiedziego czosnku z grzankam

Sałatki:

Sałatka pasterska

(pomidor, ser biały, łoscypek, ogórek, sałata, czerwona cebula, papryka, sos jogurtowy)

Sałatka Hanki

(kurczak grillowany, pieczarka, pomidor, jajko, sałata, sos czosnkowy)

Sałatka chłopska

(polędwica wieprzowa, łoscypek, ogórek, pomidor, sałata, bekon, cabula, sos vinegrett) 

Wiejskie jadło:

Placki ziemniaczane ze śmietaną

Hałuszki z wędzonymi skwareczkami

Ziemniaki okraszane podane z kwaśnym mlekiem

Kasza ze skwarkami, grzybami, cebulą i kwaśnym mlekiem

Ptactwo:

Kotlet z kurczaka tradycyjnie panierowany

Kurczak w sosie marchwiowo-porowym

Filet z kurczaka z wędzonym serem

Pierś duszona po wiejsku w śmietanie

Indyk z warzywami pod beszamelem zapiekany

Kaczka ze złotą renetą pieczona z modrą kapustą

Z cielaka:

Sznycel z cielęcia z jajem sadzonym podany

Kotlety cielęce grillowane z sosem grzybowym

Pulpeciki cielęce w sosie własnym

Z wołu:

Słomiany placek "Gaździny" z wołowym gulaszem przybrany kleksem

śmietany i wiórkami sera posypany z surówkami

Sztuka mięsa gotowana w jarzynach w sosie chrzanowym

Kluski z gulaszem wołowym

Stek z polędwicy wołowej z siekanym czosnkiem i masłem podany

Z wieprza:

Kotlet schabowy czosnkiem ocierany

Schab z oscypkiem opiekany

Żeberko duszone na kapuście

Polędwiczki wieprzowe na placuszkach ziemniaczanych w sosie grzybowym

Warkocz z polędwiczki wieprzowej na zapiekance beskidzkiej z leśnymi kurkami

Golonka pieczona z kością

Kaszanka wiejska na kapuście z ziemniakiem

Baranina i jagnięcina:

Gicz jagnięca szpikowana czosnkiem

Kotlety jagnięce

Baran na dyślu (czyli szaszłyk barani)

Dania z grilla:

Filet z drobiu grillow any na jogurcie czosnkowym

Karkówka bejcowana w ziołach z cebulką

Szaszłyk drobiowy

Mięso z "kija" boczkiem przekładane a krążkam cebulki i papryką przyprawione

Korytko z mięs grillowanych

(karczek, pierś z kurczaka, szaszłyk drobiowy, kaszanka, ziemniaki, pieczarki)

Niecka Gospodarza z rozmaitych mięs i dodatkami wszelakimi

(pierś z kurczaka, karczek, szaszłyk, żeberka, kaszanka, kapusta zasmaźana, ziemniaki)

Z górskiego potoku:

Pstrąg smażony z patelni

Pstrąg smażony na maśle

Pstrąg smażony z pieczarkami

Pstrąg gotowany w jarzynach

Pstrąg z grilla

Pierogi z okrasą:

"Ruskie" z serem i ziemniakami

Z kaszą i grzybami leśnymi

Z mięsem

(opiekane też mogą być)

Z kwaszoną kapustą i grzybami

Pierogowa micha - czyli "ruskie ", z kaszą i grzybami, z mięsem,

z kapustą chrupiącymi skwareczkami okraszone

I słodkości też dajemy:

Naleśniki z powidłami z naszej spiżarni

Naleśniki z twarogiem na słodko

Racuszki z prażonymi jabłkami miodem polane

Pierogi z leśnymi jagodami i śmietaną

A dla zdrowia i urody:

Zestaw surówek Surówka z białej kapusty Buraczki na zimno

Ogórki kiszone (sezonowo małosolne)

Surówka z marchwi

Kapusta wiejska zasmażana (młoda lub nie)

Szpinak ze śmietanką i czosnkiem

Desery i słodkości:

Tarta z jabłkami z sosem waniliowym i lodami

Sernik pieczony po domowemu z malinami na gorąco

Puchar lodowy "Cichy Kącik"

W zależności odpory roku podajemy ciasto dnia