Pod Nosem

"Pod Nosem" to zaprojektowana ze smakiem, elegancka restauracja ulokowana na parterze i w piwnicy historycznej kamienicy przy Kanoniczej 22. W sąsiedztwie malowniczych staromiejskich kamieniczek możesz zasmakować tradycyjnej polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu fine dining. Tu przełamujemy schematy dotyczące rodzimej gastronomii serwując dania lekkie i oryginalne.


Dane teleadresowe

Adres:
Kanonicza 22, 31-002 Kraków
GPS:
50.055796600000, 19.937065200000
Telefon:
+48 12 376 00 14
restauracja@podnosem.com
Internet:
podnosem.com

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 48
Ilość miejsc w ogródku: 20

Karta dań

Menu

Przystawki / Starters

Pstrąg z Zawoi z ikrą i reliszem jabłkowym / z Turówką 40ml

Smoked trout with roe and apple relish / with „Turówka” vodka 40ml

35 / 45

Tatar z polędwicy wołowej / z wódką Potocki 40ml / i kawiorem Antonius

Fresh fillet of beef tartar / with „Potocki” vodka / and Antonius Caviar

45 / 65 / 280

Sałatka wiosenna

Crispy spring salad

25

Selekcja polskich serów z Wańczykówki

Wide selection of polish cheese

45

Szynka z mangalicy z piklami

Aged mangalica ham with pickles

75

Dania pierwsze / First courses

Tradycyjne flaki wołowe

Traditional beef tripe soup

30

Zupa pomidorowa na rakach z zacierkami

Tomato soup with crayfish and noodles

35

Pierogi z cielęciną i mleczkiem cielęcym

Dumplings with veal and sweetbreads

45

Domowy makaron z białą truflą

Homemade pasta with white truffles

65

Żelaziaki z bryndzą i skwarkami

Tradition noodles with sheep cheese and greaves

25

Dania główne / Main courses

Dorsz Skrei z zielonymi warzywami i sosem buerre blanc

 Skrei cod with green vegetables and buerre blanc sauce

85

Kurczak sielski z selerem od Antka z Proszowic*

*Danie wyróżnione przez jury konkursu  „L’art. De la cuisine MARTELL 2019”

Idyllic chicken with celery root*

Dish was choosen as exceptional by jury at

„L’art De la cuisine MARTELL 2019” competition

65

Comber jagnięcy z kawiorem z bakłażana i tłuczonymi ziemniakami

Lamb rack with aubergine caviar and smashed potatoes

95

Kaszotto z przepiórką i czosnkiem niedźwiedzim

  Pearl barley risotto with quaill and wild garlic

65

Polędwica wołowa z czarną truflą i sosem porto

Fillet of beef with black truffle and porto sauce

135

Desery / Desserts

Lody domowej roboty / z likierem advocat 40ml

Homemade ice-cream / with advocat liquer 40ml

15 / 25

Ciasta domowej roboty*

Zapytaj obsługę o dostępne smaki

Our famous cakes

*Ask our staff for flavours available

20

Strudel jabłkowy z lodami waniliowymi

Apple strudel with vanilla ice-cream

20

Rurki z śmietaną i miodem truflowym

Cream stuffed pastries with truffle honey

25

*Ceny podane w polskich złotych / Prices shown in PLN