Restauracja Cristalino Kuchnia i Wino

„Cristalino Kuchnia i Wino” to restauracja a’la carte łącząca kuchnię zdrową, smaczną i korzystną cenowo. To także połączenie z wyjątkową kolekcją win.

Wykwintne potrawy przyrządzane przez cenionego Szefa Kuchni, urzekają nie tylko smakiem i aromatem, ale również elegancją podania. Profesjonalna i dyskretna obsługa służy radą w wyborze dań z bogatego menu i zaproponuje odpowiednie wina.
Cristalino Kuchnia i Wino szczyci się kuchnią na wyjątkowym poziomie. Wyszukane potrawy, ekskluzywne wina – to wszystko czeka na naszych gości.

Winarium – przeszklone pomieszczenie w restauracji z dwiema elektronicznie kontrolowanymi strefami. Pierwsza 16 stopni dla win czerwonych, druga 7stopni dla win białych, różowych, musujących i mocnych alkoholi. Łącznie ponad 100 gatunków win gotowych do podania w tym ponad 10% win polskich. Możliwość wejścia Gości do środka z kelnerem i samodzielnego wyboru trunków.


Dane teleadresowe

Adres:
Traugutta 5, Tarnów
GPS:
50.010388000000, 20.929809500000
Telefon:
+48 14 633 12 25
hotel@cristalpark.pl
Internet:
cristalino.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 50
Ilość miejsc w ogródku: 0

Karta dań

Menu

Przystawki

Tatar wołowy z marynowanym przegrzebkiem i oliwą kaparowo-szałwiową - 25 zł

Łosoś marynowany w burakach z botwinką i jajkiem sous vide - 24 zł

Chrupiący ser koryciński na cieście ziemniaczanym z wstążkami warzyw i prażonym jajkiem  -21 zł

Bycze jądro w wytrawnym sosie z winogron, pistacjami, kiełkami cebuli i razową grzanką - 18 zł

Zupy

Japońska zupa ramen Japońska zupa ramen z dorszem, krewetkami i wodorostami wakame - 34 zł

Krem z wędzonego selera z orzechami włoskimi i syropem buraczanym - 20 zł

Letnia zupa z ozorkami cielęcymi, skorzonerą i groszkiem cukrowym (na ostro) - 16 zł

Consomme pomidorowe z mozarellą i pudrem z oliwek (chłodnik) - 15 zł

Bulion drobiowy z młodymi ziemniakami i warzywami – 12 zł

Sałatki

Z marynowanym tuńczykiem coulis malinowym kaparami i chipsami z czarnej rzepy - 19 zł

Z kurczakiem teriyaki grzybkami shimeji na ostro - 17 zł

Letnia z warzywami, winegretem szczypiorkowym , parmezanem i tiulem cytrynowym - 13 zł

Dania główne

Rib eye steak z masłem paprykowym, szparagami marynowanymi w kompozycji z sałat i świeżych warzyw - 49 zł

Sarnina z pieczonymi pierogami z kapustą charsznicką, pietruszką i chrzanowym sosem beurre blanc -  37 zł

Perliczka wielkopolska z makaronem razowym, młodym szpinakiem w sosie z orzechów laskowych - 38 zł

Comber z królika zapiekany z ziołową posypką, bobem,cukinią i sercami drobiowym w sosie demi glace - 35 zł

Burger cielęcy a'la Cristalino z serem podpuszczkowym, konfiturą pomidorową i prażonym porem - 35 zł

Polędwiczka wieprzowa w sosie winnym zapiekanką ziemniaczaną i pieczoną młodą marchwią  - 33 zł

Pierogi ruskie ze szczawiem i dymką - 19 zł

Ryby, Owoce morza

Polędwica z miecznika w sosie barbaresco z truskawkami i szparagami - 49 zł

Amur w sosie z białego wina i zielonego pieprzu z chrupiacymi knedlami śliwkowymi - 32 zł

Miruna z chutney z czerwonej cebuli  ,młodymi ziemniakami i sosem kaparowym - 27 zł

Desery

Omlet norweski z nadzieniem czekoladowym, konfiturą z truskawek i lodami Omlet norweski z nadzieniem czekoladowym, konfiturą z truskawek i lodami - 20 zł

Mus rabarbarowy z sorbetem jabłkowym i kompozycją owoców - 16 zł

Puchar lodowy z owocami i bita śmietaną - 16 zł