Restauracja Gavi

Restauracja Gavi to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa, gdzie odkryjecie wykwintne dania, które zachwycą wszystkie zmysły. Wytworne wnętrza, pełne złoceń i szykownych dodatków zapraszają Gości do wzięcia udziału w wyjątkowej kulinarnej podróży i delektowania się wyśmienitą kuchnią. Aromatyczne i wykwintne dania serwowane przez szefa kuchni, Dariusza Polaka podbijają serca i podniebienia Gości.


Dane teleadresowe

Adres:
Plac Kossaka 6, 31-106 Kraków
GPS:
50.056826300000, 19.928649300000
Telefon:
+48 12 424 11 11
gavi@bachledaluxury.pl
Internet:
bachledaluxuryhotel.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 42
Ilość miejsc w ogródku: 0

Karta dań

Menu

Kuchnia staropolska

Przystawki

Grillowany oscypek z chipsem z boczkum żurawiną i powidłami z czerwonej cebuli

38

Zupy

Flaki po staropolsku z gałką muszkatołową i grzankami

34

Barszcz czerwony na domowym zakwasie z uszkami z grzybami

32

Dania główne

Pierogi ruskie z prażoną cebulą na maśle

32

Kotleciki jagnięce w aromacie lasu z puree z groszku cukrowego z sosem jałowcowym oraz kaszą gryczaną

86

Gicz cielęca duszona w sosie własnym z ziemniakami w demi-glace, smażonymi borowikami i glazurowaną marchewką

82

Karta główna

Przystawki

Antonius Caviar ***** z jesiotra polskiego (30g) na kruszonym lodzie, z blinami gryczanymi, jajkiem przepiórczym, cytryną i kwaśną śmietaną

340

Siekany tatar z polędwicy wołowej z marynowanymi borowikami i musztardą Dijon

44

Tradycyjne carpaccio wołowe z rukolą, parmezanem, kaparami, marynowanym zielonym pieprzem i oliwą

48

Krewetki tygrysie smażone z czosnkiem i chili w sosie z białego wina z pomidorkami cherry i grzankami z masłem czosnkowym

56

Zupy

Consomme grzybowe z ravioli i boczniakiem mikołajkowym oraz pudrem z kani

32

Bulion drobiowo-wołowy z domowym makaronem, blanszowaną marchewką i świeżą natką  pietruszki

26

Krem z białych warzyw i pasternaka z oliwą koprową

28

Sałatki

Klasyczna sałatka Cezar z grillowaną piersią kurczaka, jajkiem, anchois, chipsami z boczku, parmezanem, pomidorkami cherry oraz grzankami

42

Selekcja pomidorów z kabaczkiem i cykorią kremem balsamicznym i prażonymi pistacjami

38

Mieszane zielone sałaty z burratą, awokado, pomidorkami cherry, młodym szpinakiem, blanszowanym groszkiem cukrowym, ogórkiem zielonym, kalarepą, cebulą, złocistymi płatkami czosnku, parmezanem i winegretem balsamicznym

44

Dania główne

Stek z polędwicy wołowej ze szparagami, karmelizowaną marchewką, smażonym szpinakiem oraz puree ziemniaczanym lub domowymi frytkami i sosem grzybowym

118

Smażony comber z jelenia w boczku z ziemniaczanym gratin, podsmażanym jarmużem i sosem z wiśniówki

98

Pieczona kaczka z majerankiem i jabłkiem z żurawiną oraz domowymi kluseczkami

74

Kurczak Baby na młodych zielonych warzywach z pietruszkowymi kopytkami w sosie maślanym ze świeżą marchewką i jabłkiem

68

Sandacz smażony na maśle ziołowym z musem z topinamburu, karmelizowanym pak choi, glazurowaną marchewką, dzikim ryżem i sosem Beurre Blanc

84

Okoń na musie z marchewki z młodymi warzywami, cukinią, bobem, papryką, porem oraz mini ziemniaczkami z koperkiem i sosem szafranowym

86

Risotto z klasycznym ratatouille warzywnym z parmezanem i pianką bazyliową

42

Spaghetti z pomidorami, parmezanem i świeżą bazylią

38

Tagliatelle z borowikami, rukolą i parmezanem

52

Desery

Suflet czekoladowy z sorbetem pomarańczowym i sosem owocowym oraz świeżymi owocami

32

Ajerkoniakowe jajko niespodzianka z białą czekoladą i maślaną kruszonką

38

Crème brûlée ze świeżą wanilią z dodatkiem porzeczek i karmelu

36

Selekcja lodów lub sorbetów z sezonowymi owocami

26