Kuchnia Otwarta

Kuchnia Otwarta to restauracja codzienna. Karmimy uczciwie, sezonowo, w przystępnych cenach. Jesteśmy lokalem sąsiedzkim, którego celem są silne, przyjacielskie relacje z mieszkańcami Wilanowa i okolicy. Kierunek kuchni: polski - według autorskiej wizji naszego Szefa Kuchni. Poznajcie Chefa Michała Molendę: przez wiele lat pracował i praktykował u boku znakomitych szefów kuchni w takich jak Gordon Ramsey, Alain Ducasse, Jamie Simpson, Michel Roth. Ukończył legendarną szkołę Le Cordon Bleu na kierunku kucharskim oraz cukierniczym. Jest mistrzem smaku. Jego menu degustacyjne to prawdziwa kulinarna przygoda. Zapraszamy szczególnie na cykl Klub Kolacyjny oraz warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Szczegóły w kalendarzu wydarzeń.

Mamy oddzielną strefę zabaw dla dzieci stworzoną wspólnie z firmą Haba - producentem zabawek. W ramach współpracy z Better Leaders Academy prowadzimy zajęcia dla dzieci i młodzieży.


Dane teleadresowe

Adres:
Franciszka Klimczaka 1, Warszawa
GPS:
52.163930700000, 21.081587100000
Telefon:
+48 602 241 079
Internet:
kuchniaotwarta.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 150
Ilość miejsc w ogródku: 130

Karta dań

Menu

ŚNIADANIA

Dowolne śniadanie wraz z kawą herbatą - 16zl

PANCAKES

trzy naleśniki/owoce/sos angielski

JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU

dwa jajka w koszulce/szynka/sos holenderski/tost

SZAKSZUKA

jajka/ser koryciński/pomidory/czerwona papryka

OMLET

omlet z trzech jaj, dwa dodatki do wyboru: szynka/bekon/pomidor/pieczarka/ser

ANGIELSKI STOŁ

kiełbaski/pomidor/pieczarka/jajko/fasolka

PASTY ŚNIADANIOWE

szynkowa/jajeczna/serowa

OWSIANKA NA MLEKU

miód gryczany/świeże owoce

ŚNIADANIE FIT

kasza jaglana/roszponka/rucola/papryka/avocado/jajko sadzone

GRANOLA

jogurt/quinoa/owoce

KOKTAJL

jabłko/burak/malina

KOKTAJL

jabłko/szpinak/nać pietruszki/jogurt

STARTERY

KREM Z POKRZYWY - 16

Pokrzywa/Czosnek niedźwiedzi/Szpinak/Jajko

KASZA JAGLANA ZE SMAŻONĄ RZODKIEWKĄ - 25

Kasza jaglana/Rzodkiewka/Pomidor/Mięta/Redukcja z porto

KWARTET BURACZANY - 27

Kolorowe buraki/Krem z sera koziego/Szparagi/Winegret buraczany

SEZONOWANY ROSTBEF Z RABARBAREM - 35

Rostbef/Szparagi/Rabarbar/Gruszka/Baby szpinak/Winegret musztardowy

GRASICA NA MAŚLE Z PALONĄ GRZANKĄ  - 29

Grasica cielęca/Czosnek/Cydr/Groszek/Grzanka/Rozmaryn

PIEROGI W BULIONIE - 27

Kaczka confit/Wędzona śliwka/Bulion/Kolendra

OZÓR WOŁOWY Z SORBETEM MIĘTOWYM - 21

Ozór wołowy/Chrzan/Sorbet/Marchewka

TATAR Z POLSKIEJ POLĘDWICY - 39

Polędwica wołowa hereford/Jajko/Fermentowana kapusta/Ogórek/Grzyby/Dym

ŁOSOŚ MARYNOWANY W BURACZKACH - 24

Łosoś/Kawior Kety/Galaretka z cydru

DESKA POLSKICH SERÓW ZAGRODOWYCH - 42

PÓŁMISEK WĘDLIN WŁASNEGO WYROBU  - 59

DANIA GŁÓWNE

POLIK WOŁOWY W CZARNYM BZIE - 34

Policzek wołowy/Sos z czarnego bzu/Marchewka/Pieczony seler/Skorzonera

MLECZNA CIELĘCINA Z SOCZEWICĄ - 49

Schab cielęcy/Demi glace śliwkowy/Soczewica/Ogórek palony/Chipsy pietruszki 

SANDACZ Z MŁODYMI WARZYWAMI - 42

Sandacz/Szparagi/Marchewka/Sos Berneński/Puree ziemniaczane z koprem

ŻEBRO WOŁOWE Z MIZERIĄ - 48

Żebro wołowe hereford/Puree ziemniaczane/Cebula fermentowana/Mizeria z sałatą

FILET Z KACZKI SOUS VIDE - 39

Pierś z kaczki/Rabarbar/Młody ziemniak/Chipsy z naleśnika

JESIOTR - 39

Puree ziemniaczane/Por/Czosnek niedźwiedzi

PĘCZOTTO Z WARZYWAMI - 31

Pęczak/Szparagi/Czerwona papryka/Szpinak baby/Na życzenie ser peccorino