Restauracja Ferula Hotel Bacówka Radawa&Spa****

Restauracja Felura w Hotelu Bacówka Radawa & Spa **** zaprasza na fascynującą podróż po smakach dzieciństwa i kuchni naszych dziadków. Potrawy przyrządzane w restauracji swój niebanalny charakter zawdzięczają nie tylko oryginalnym przepisom, ale również składnikom, które pochodzą od regionalnych producentów.

Idee przyświecające restauracji znalazły swoje odbicie w Nowej Karcie Menu, która powstała wiosną 2018 roku. Zawarte w niej potrawy czerpią całymi garściami z darów natury.

"Mamy nawet własną szklarnię pełną ziół oraz własny ogród - Bacówka Garden - wypełniony warzywami i owocami. Ten widok, szczególnie wspaniały wiosną, daje ogromną motywację do dalszych działań związanych z przygotowywaniem zdrowej żywności" - mówi Kamil Wyka, Szef Kuchni restauracji Felura w Hotelu Bacówka Radawa & Spa ****. Najlepszym przykładem dania stworzonego na podstawie ekologicznych produktów jest Domowe Tagliatelle podane z szalotką, cukinią, suszonym pomidorem, szpinakiem, natką oraz papryką. Do karty dodanych zostało także kilka nowych, wyjątkowych potraw – m.in. Pielmieni Wiśniowe z Kaczką i Oscypkiem, Schab Jagnięcy oraz na deser Gaute Czekoladowe.

Dla wielbicieli pysznych i aromatycznych zup mamy do zaoferowania Żur na Żytnim Zakwasie, Krem z Jarmużu czy Rosół z Kurczaka Zagrodowego.

Na upalne dni doskonałym rozwiązaniem będą świeżo przygotowane, Owocowe Smoothie.

Dla osób głodomorów  z ogromnym apetytem, chcących najeść się do syta czeka Stek z Polskiej Polędwicy Sezonowej, Wędzony Kurczak Kukurydziany oraz Polędwica Cielęca.

Wędzona Troć oraz Sałatka z Kurczakiem Zagrodowym to dania będące odpowiedzią na ekotrendy w żywieniu. Po zjedzeniu takich potraw nie trzeba obawiać się o linię.

To tylko część dań, które znajdują się  ofercie restauraji Felura, która znalazła się na liście najlepszych restauracji w kraju - Poland TOP 100 Best Restaurant. Wszystkie sekrety Szefa kuchni najlepiej zgłębić osobiście podczas pobytu w Hotelu Bacówka Radawa & Spa **** w Radawie.

Wdrażana od samego początku istnienia restauracji idea, stała się podstawą, aby ubiegać się o prestiżowy certyfikat Slow Food Polska.

Dla najmłodszych Gości mamy specjalnie przygotowane menu w kształcie Tableta. W każdy weekend zapraszamy dzieci na kulinarne szaleństwo w "Kąciku łasucha" oraz na zdrowe drinki z wykorzystaniem naturalnych składników.

W ofercie Hotelu mamy także pobyty w apartamentach zewnętrznych oraz pokojach hotelowych wraz z wyżywieniem. Do dyspozycji Państwa strefa SPA.

Organizujemy imprezy firmowe, konferencje, wesela, przyjęcia rodzinne, chrzciny, komunie, wieczory panieńskie oraz kawalerskie.

Jak na prawdziwą Bacówkę przystało posiadamy owieczki, które stanowią atrakcje dla dzieci.

W Hotelu Bacówka Radawa & SPA mamy do dyspozycji Gości Klimatyczną Restaurację – Ferulę (50 miejsc) oraz Salę Bankietową Parzenicę (200 miejsc).


Dane teleadresowe

Adres:
Cicha 30A, Radawa
GPS:
50.134577000000, 22.764052000000
Telefon:
+48 16 736 11 20
recepcja@bacowkaradawa.pl
Internet:
bacowkaradawa.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 50
Ilość miejsc w ogródku: 0

Karta dań

Menu

 STARTER

Tatar z Polskiej dojrzewającej wołowiny

Majonez truflowy/korniszon/kurka/shimei/szalotka/natka

Smażone krewetki

Chili/czosnek/natka/kolendra

Wędzona troć

Limonka/papierówka/koper/siemię lniane

Pielmieni wiśniowe

Kaczka/oscypek/kumkwat/gruszka

Domowe tagiatelle

Szalotka/cukinia/pomidor suszony/szpinak/papryka/natka

Sałatka z kurczakiem zagrodowym

Sałata rzymska/pomidor cherry/grzanki/rzodkiewka/czosnek

Oscypek

wisnia/kardamon/jabłko/amarantus

ZUPY

Żur na żytnim zakwasie

Biała kiełbasa/borowik/ziemniak/kasza gryczana

Krem z jarmużu

Karczoch jerozolimski/wędzona śmietana

Chłodnik z botwiny

Kasza jaglana/ogórek/rzodkiewka/jabłko

Rosół z kurczaka zagrodowego

Makaron/natka/marchew

DANIA GŁÓWNE

Stek z polędwicy sezonowanej Polski Angus

Puree ziemniaczane/szpinak/kalafior/szparagi/marchew/jajko przepiórcze.

Polędwica cielęca

Wędzony ziemniak/pietruszka/cebula/bób/boczniak

Schab jagnięcy

Smażony ziemniak /burak/kalafior/shimei

Kaczka

Komosa ryżowa/borowik/burak/szparagi/marchew/gruszka

Wędzony kurczak kukurydziany

polenta/kukurydza/oscypek/rzepa

Troć wędrowna

Pomarańcza/kalafior/marchew/groszek/szparagi

Jesiotr

Limonka/cukinia/szpinak/groszek/bób/rzepa

Golonki wieprzowe

puree ziemniaczane/chrzan/boczniak/czerwona kapusta

DESERY

Foundant czekoladowy

Orzech laskowy/wiśnia/kwaśna śmietana

Szarlotka

Antonówka/cynamon/kardamon

Gaute czekoladowe

Orzech arachidowy/karmel/kawa

Sernik

Twaróg/biała czekolada/palone masło/pistacje

DLA DZIECI

ROSOŁEK JAK U BABCI

KREM POMIDOROWY Z KLUSECZKAMI

KOTLECIKI DROBIOWE Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ Z  MARCHEWKI

PIEROGI RUSKIE

NALEŚNIKI Z SEREM I SOSEM CZEKOLADOWYM

PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM Z PUREE ZIEMNIACZANYM I MIZERIĄ

PUCHAREK LODOWY

GALARETKA Z BITĄ ŚMIETANĄ

NATURALNE LODY NA PATYKU ZE ŚWIEŻYMI OWOCAMI

MAKARON Z SOSEM POMIDOROWYM I PARMEZANEM