Restauracja Ferula Hotel Bacówka Radawa&Spa****

Dania przyrządzane w kuchni Hotelu Bacówka Radawa & Spa **** kojarzą się z dzieciństwem i smakiem młodości oraz kuchnią naszych dziadków.

Nowymi smakami została dopieszczona Karta Menu restauracji Ferula jesienią 2017 roku. Jeszcze więcej dań zostało ugotowanych z regionalnych podkarpackich produktów. Wśród przystawek - Pielmieni Jagnięce z Bundzem Kozim z Podkarpacia oraz Oscypek Podhalański.

Krem z Wędzonej Papryki, Kwaśnica oraz Żur Na Prawdziwkach będą smakowały osobom, które nie wyobrażają sobie życia bez pysznej Zupy.

Comber z Sarny oraz Golonka Wieprzowa Gotowana w Polskim Cydrze już twardo stoją w karcie menu obok znanej każdemu Gościowi Bacówki - Giczy Jagnięcej.

Królowa jesieni – dynia znalazła swoje miejsce w karcie deserów. Próbowaliście Lody z Dyni Piżmowej? Brzmi ciekawie, a smakuje jeszcze lepiej!

Wszystkie tajemnice talentów kucharza restauracji Felura możecie poznać osobiście, wybierając się na przejażdżkę do Radawy. 

Wdrażana od samego początku istnienia restauracji idea, stała się podstawą, aby ubiegać się o prestiżowy certyfikat Slow Food Polska.

Dla najmłodszych Gości mamy specjalnie przygotowane menu w kształcie Tableta. W każdy weekend zapraszamy dzieci na kulinarne szaleństwo w "Kąciku łasucha" oraz na zdrowe drinki z wykorzystaniem naturalnych składników.

W ofercie Hotelu mamy także pobyty w apartamentach zewnętrznych oraz pokojach hotelowych wraz z wyżywieniem. Do dyspozycji Państwa strefa SPA.

Organizujemy imprezy firmowe, konferencje, wesela, przyjęcia rodzinne, chrzciny, komunie, wieczory panieńskie oraz kawalerskie.

Jak na prawdziwą Bacówkę przystało posiadamy owieczki, które stanowią atrakcje dla dzieci.

W Hotelu Bacówka Radawa & SPA mamy do dyspozycji Gości Klimatyczną Restaurację – Ferulę (50 miejsc) oraz Salę Bankietową Parzenicę (200 miejsc).


Dane teleadresowe

Adres:
Cicha 30A, Radawa
GPS:
50.134577000000, 22.764052000000
Telefon:
+48 16 736 11 20
recepcja@bacowkaradawa.pl
Internet:
bacowkaradawa.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 50
Ilość miejsc w ogródku: 0

Karta dań

Menu

Przystawki

Tatar z Polędwicy Wołowej
Korniszon/Szalotka/Kurka/Shimei/Natka
Smażone Krewetki
Czosnek/Chilli/Kolendra/Natka
Podhalański Oscypek
Jeżyna/Szampan/Panko
Pielmieni Jagnięce z Bundzem Kozim z Podkarpacia
Emulsja Maślana/Koper/Czarnuszka

Zupy

Krem z Wędzonej Papryki
Amarantus/Creme Fraiche Truflowe
Kwaśnica
Wolno Gotowane Żebro Wieprzowe/Jajko Sadzone
Żur Na Prawdziwkach
Kiełbasa/Boczek/Jajko/Natka
Rosół z Wiejskiej Kury
Makaron/Marchew/Natka

Dania Główne

Stek z Polędwicy Wołowej
Wędzone Puree/Szpinak/Kalafior/Marchew/Jajko Przepiórcze
Comber z Sarny
Batat/Wiśnia/Amarantus/Shimei
Golonki Wieprzowe Gotowane w Polskim Cydrze
Puree Chrzanowe/Burak/Kapusta Zasmażana
Połówka Kurczaka Zagrodowego
Komosa Ryżowa/Prawdziwki/Szalotka/Oscypek/Jagoda
Gicz Jagnięca
Puree Truflowe/Marchew/Groszek

Coś Lekkiego

Sałata Rzymska z Kurczakiem Zagrodowym
Rzodkiew/Pomidor Cherry/Parmezan/Grzanki/Czosnek
Domowe Tagliolini
Sepia/Chorizzo/Masło Truflowe/Parmezan/Żółtko/Rukola
Okoń Morski
Cytryna/Ryż Jaśminowy/Szpinak/Burak/Papryka
Troć Wędrowna
Batat/Pomarańcz/Kalafior/Pasternak/Marchew/Groszek

Desery

Lody z Dyni Piżmowej
Espuma z Rokitnika

Tapioka

Jeżyna/Biała Czekolada/Orzech Laskowy/Lody z Dzikiej Róży
Foundant Czekoladowy
Wiśnia/Orzech Laskowy/Lody z Czarnego Bzu
Ciasto Migdałowe
Twaróg/Lody z Wędzonego Masła