Folwark Księżnej Anny

Folwark Księżnej Anny jest to wyjątkowe miejsce na gastronomicznej mapie Podlasia w pobliżu Góry Grabarki. Wyjątkowe przez swój klimat, pasję z jaka jest prowadzona i znakomita kuchnię. Jest to miejsce w którym czujesz się gościem a nie klientem. Spokojna okolica, piękna przyroda i ogród w którym można słuchać śpiewu ptaków.

Kuchnia to doskonałe połączenie produktów regionalnych z tradycyjnymi. Pyzy podane na kapuście zasmażanej na gęsim smalcu, wyselekcjonowane steki z podlaskich jałówek czy delikatne policzki wołowe na babce ziemniaczanej z domowymi piklami. Kołduny z cielęciną w emulsji maślanej po prostu rozpływają się w ustach. Wszystkie produkty są najlepszej jakości , soki tłoczone z jabłek, domowa lemoniada bez żadnych konserwantów , piwa rzemieślnicze z lokalnego browaru a goście są żegnani znakomita nalewka np. z mirabelki.

Obsługa w restauracji jest na bardzo wysokim poziomie, miła , potrafiąca doradzić, czujna ale za razem dyskretna. Folwark to jedno z takich miejsc z którego nie chce się wychodzić i zastanawiasz się co zjesz przy kolejnej wizycie.

Restauracja posiada też pokoje gościnne.


Dane teleadresowe

Adres:
Anusin 95, 17-300 Siemiatycze
GPS:
52.410898100000, 22.905297900000
Telefon:
+48 502 900 606
restauracjafolwark@gmail.com
Internet:
restauracjafolwark.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 270
Ilość miejsc w ogródku: 30

Karta dań

Menu

Przystawki/Starters

Kiszka ziemniaczana z przepisu Proboszcza
Potato sausage recipe by priest
18,-
Śledź po Podlasku na babce ziemniaczanej
Herring by the traditional Podlasie recipe with potato cake
23,-
Tradycyjny tatar z podlaskiej wołowiny
Traditional beef tartare
25,-
Kołduny z cielęciną w sosie maślanym
Traditional Podlasie dumplings stuffed with veal in butter sauce
25,-
Ozór w sosie chrzanowym z musem porzeczkowym
Tongue in horseradish sauce with blackcurrant mousse
27,-
Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem
Potato pancakes with smoked salmon
29,-
Krewetki z pieca z oliwą z oliwek
Prawns from the roaster with olive oil
39,-

Zupy / Soups

Cebulowa z grzanką serową
Onion soup with cheese toast
12,-
Żur staropolski
Old Polish rye flour soup
13,-

Dania główne / Main courses

Ryba dnia / Fish of the day
Cena dnia / Price of the day
Tagliatelle ze szpinakiem i suszonym pomidorem
Tagliatelle with spinach and dried tomato
31,-
Wątróbka cielęca z jabłkiem i cebulą
Veal liver with apple and onion
35,-
Policzki wołowe na babie ziemniaczanej
Beef cheeks on a potato cake
37,-
Żebro wieprza w glazurze miodowo - balsamicznej
Pork ribs in honey balsamic glaze
41,-
Kaczka pieczona z buraczkami i żurawiną
Roast duck with beetroot and cranberries
49,-
Steki z podlaskich jałówek - zapytaj kelnera
Steaks from Podlasie heifers - ask the waiter

Sałaty / Salads

Sałata z grillowanym kurczakiem i prażonymi ziarnami
Salad with grilled chicken and roasted seeds
21,-
Sałata z zapiekanym kozim serem
Salad with baked goat cheese
27,-

Dla najmłodszych / For the little ones

Domowy rosół
Homemade chicken soup
12,-
Słodkie pierogi
Sweet dumplings
17,-
Panierowane kotleciki z kurczaka z frytkami
Chicken goujons with chips
21,-

Desery/ Desserts

Beza Księżnej Anny
Meringue Torte of Princess Anne
18,-
Deser dnia
Dessert of the day