Karczma pod Sokołem

W Sokółce, dawnym sercu Wielkiego Księstwa Litewskiego, mieści się restauracja "Karczma pod Sokołem". Jej właściciele od wielu lat odtwarzają i kultywują podlaskie tradycje kulinarne. Pod okiem rodzin Ancypo i Mizer powstają wyjątkowe produkty, takie jak Kumpiak Podlaski, Kindziuk Podlaski czy Ser Suszony Sokólski. Trudno więc aby szef kuchni Mariusz Dąbała nie czerpał pełnymi garściami z tego co w Podlasiu najlepsze. Karta zmienia się praktycznie z dnia na dzień, lecz zawsze oparta jest na lokalnych, sezonowych i najwyższej jakości produktach od miejscowych dostawców. Kuchnia w wykonaniu Mariusza jest romansem tradycji z najnowszymi trendami fine diningu, dlatego nawet wydawałoby się prozaiczne dania, potrafią zaskakiwać,  Połączenie to stwarza możliwość spojrzenia na kuchnię podlaską z zupełnie innej perspektywy. 


Dane teleadresowe

Adres:
Grodzieńska 51, Sokółka
GPS:
53.407324100000, 23.509061200000
Telefon:
+48 535 333 905
karczma@karczmapodsokolem.pl
Internet:
karczmapodsokolem.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 50
Ilość miejsc w ogródku: 0