Majątek Howieny

Majątek Howieny Countryside Venue to miejsce stworzone z pasją, które zachęca do odwiedzin poprzez swój niezwykły klimat, który tam panuje. Zaledwie 8 km od miasta Białystok zaznać można sielskiej atmosfery, która bez wątpienia na przestrzeni lat ma swoich miłośników.
Majątek Howieny swoją oryginalność oraz urokliwość zawdzięcza 7-hektarowej polanie, gdzie mieści się aż 19 różnych obiektów, wśród których są przenoszone stare drewniane chaty, nowopowstały Dom Gościnny „Sielanka” czy też zabytkowy wiatrak. Dodatkowo na terenie znajduje się nasze mini ZOO, które umili spacer wszystkim Gościom chcących nieco odetchnąć od miejskiego zgiełku.

      W Na terenie Majątku Howieny można skorzystać z usług Restauracji, która oferuje wyśmienitą kuchnię regionalną w nowoczesnym wydaniu. Nie jest tajemnicą, że stawiamy na produkty najwyższej jakości, ponieważ wiemy, że uczciwa kuchnia broni się sama! W naszej Karcie znajdą Państwo tradycyjne dania, które niewątpliwie zostały okraszone oryginalnością. Doświadczona obsługa troszczy się o każdy szczegół i dokłada wszelkich starań, aby pobyt u nas dostarczył Państwu wiele radości. Miłośników jedzenia na świeżym powietrzu zapraszamy w okresie letnim do naszego Ogródka Restauracyjnego.
  Specjalizujemy się także w organizacji wszelkiego typu przyjęć okoliczniościowych oraz eventów. W swej ofercie posiadamy także opcję zamówienia cateringu.
  Naszym najnowszym projektem jest Ekskluzywna Stodoła Weselna, która jest największą stodołą w stylu Barn Weddings w Polsce.
Serdecznie zapraszamy Państwa do odwiedzin naszego sielskiego miejsca.


Dane teleadresowe

Adres:
18-106 Turośń Kościelna, Pomigacze 91 k.Białegostoku
GPS:
53.034155000000, 23.092478000000
Telefon:
+48 600 012 348
biuro@majatek-howieny.pl
Internet:
majatek-howieny.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 150
Ilość miejsc w ogródku: 56

Karta dań

Menu

Przystawki

ŚLEDŹ LITEWSKI                                                                                              
młody ziemniak confit/ oliwa szczypiorkowa/ masło sezamowe/ majonez szczypiorkowy/ dressing z buraka

SIEKANY TATAR
ogórek/ kurka/ cebula/ majonez dijon/ jajko przepiórcze/ masło sezamowe/ chleb naszego wypieku

CARPACCIO Z SARNY                                                                                
rukola/ oliwa pietruszkowa/ ser podpuszczkowy z suraża/ kurka/ papryczka chilli/ chleb naszego wypieku

KASZANKA W PANIERCE                                                                              
 mus jabłkowy/ salsa z kiszonego ogórka/ chleb naszego wypieku

Zupy

BULION Z DZIKIEGO PTACTWA                                                              
makaron domowy/ marchew/ lubczyk

SOLJANKA Z DZICZYZNĄ                                                                         
wędzona śmietana/ chleb naszego wypieku

ŻUREK                                                                                                          
jajko/ biała kiełbasa/ chleb naszego wypieku

Sałatki

Z KURCZAKA PODLASKIEGO                                                                   
mix sałat i warzyw/ sos czosnkowy/ sos winegret/ chleb naszego wypieku                               

Z ŁOSOSIA PIECZONEGO                                                                            
mix sałat i warzyw/ balsamico pomarańczowe/ sos winegret/ chleb naszego wypieku

Z SEREM KORYCIŃSKIM                                                                               

sękacz/ karmelizowany burak/ balsamico truskawkowe/ sos winegret/ rukola/ popcorn z kaszy gryczanej/ truskawka w pudrze

Dania regionalne

KARTACZE HOWIEŃSKIE                                                                                          
okrasa/ ogórek małosolny

PIEROGI Z DZICZYZNĄ                                                                                              
okrasa/ ogórek małosolny

PIEROGI Z ŁOSOSIEM                                                                                             
cebulka/ bukiet sałat z sosem winegret

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI                                                                          
cebulka/ ogórek małosolny

BABKA ZIEMNIACZANA                                                                                           
sos grzybowy/ śmietana wędzona / majonez Dijon/ ogórek małosolny

Dania główne

OSSOBUCO z jelenia                                                                                             
młode ziemniaki confit/ sos chimichurri/ warzywa z grilla
*pozycja weekendowa

ŻEBERKA Z DZIKA                                                                                                     
babka ziemniaczana/ sos myśliwski/ ogórek małosolny/ groszek/

KARKÓWKA Z DZIKA                                                                                              
prażuch ziemniaczany/ sos grzybowy/ ogórek małosolny/ jeżyna liofilizowana/ majonez szczypiorkowy/ mini marchew

BURGER Z SZARPANĄ SARNINĄ                                                                         

chleb własnego wypieku/ frytki/ sos chimichuri/ konfitura z czerwonej cebuli i żurawiny

ROLADA Z KURCZAKA Z GRZYBAMI                                                                   

puree ziemniaczane/ sos serowy/ mini warzywa

SCHABOWY                                                                                                          
jajko sadzone / puree ziemniaczane/ biała kapusta

GICZ JAGNIĘCA                                                                                                   

ziemniak confit/ sos pieczeniowy/ młody groszek/ szparagi/
mus z selera i topinamburu

SANDACZ                                                                                                         
pierogi szpinkowe z chrzanem I ziemniakami/ sos  cytrusowy/ mini brokuł dziki
                                                      

Menu  dla dzieci

ROSÓŁ Z DZIKIEGO PTACTWA                                                                                  
makaron domowy/ marchew

CHRUPIĄCE KURCZAKI                                                                                       
frytki/ surówka z marchewki/ ketchup

SZNYCELKI CIELĘCE                                                                                               
puree/ mizeria/ sos barbecue/ popcorn z kaszy gryczanej

GOFRY                                                                                                                   
krem karpatkowy/ owoce/ śmietankowe lody własnej roboty 

Desery

SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ                                                                                 
konfitura/ malina liofilizowana/ mleko palone /lody imbirowe

HOWIEŃSKIE JABŁKO                                                                                                
chałwa/ ziemia jadalna/ mus malinowy