Tawerna Fisza concept by Marcin Budynek

Tawerna Fisza concept by Marcin Budynek to malowniczo położona restauracja nad rzeką Netta. Klimat restauracji tworzą specjalnie zaaranżowane wnętrza i modne dodatki w stylu marinistycznym, cały klimat dopełnia piękny widoki na rzekę, która jest szklakiem wodnym dla turystycznych katamaranów czy prywatnych motorówek.

Autorska kuchnia mistrza Marcina Budynka odzwierciedla regionalną kuchnię polską z międzynarodowymi akcentami, podane w prosty lecz oryginalny sposób. Koncepcja menu oparta na świeżych rybach słodkowodnych, morskich. Uzupełnieniem menu są owoce morza, polskie mięso oraz produkty lokalne i regionalne charakterystyczne dla Podlasia.

Sercem mojej restauracji jest kuchnia, a kuchnia to ludzie, których emocje, wiedza i kreatywność znajduje odzwierciedlenie na talerzach.  W restauracji Fisza goście odkryją nietypowe smaki połączone z tradycyjną kuchnią polską, czerpane z bogactwa natury, nie tylko inspirowanej dalekimi podróżami, ale też produktem regionalnym i tradycyjnym.


Dane teleadresowe

Adres:
Rybacka 19, 16-300 Augustów
GPS:
53.845416500000, 22.986191700000
Telefon:
+48 730 023 730
fisza@marcinbudynek.pl
Internet:
facebook.com/TawernaFisza

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 160
Ilość miejsc w ogródku: 0

Karta dań

Menu

Przystawki:

Regionalna smażona stynka

majonez wasabi/ majonez sriracha / sałatka sezonowa

Tatar wołowy

emulsja z żółtka/pikle

Grillowana ośmiornica

mus z pieczonej papryki

Pate z drobiowe

chips warzywny/pampuszki

Paprykarz rybny

dorsz/ łosoś makrela/chrust warzywny

Podwędzany łosoś jurajski

orientalna sałatka/krem fresh

Zupy:

Krem z pieczonej młodej cebuli

kruszonka ziołowa

Chowder z ryb wędzonych

wędzony pstrąg z Zielenicy / palony por / ziemniak agatka

Sałatki:

Sałatka z falaflem

Selekcja świeżych sałat / filety z pomarańczy/cieciorka

Sałata rzymska

sos cezar/kurczak lub krewetki lub boczek/grzanki/ parmezan

Ryby i owoce morza:

Wigierska sielawa

puree ziemniaczane / warzywa w emulsji maślanej

Fish and chips

sos tatarski/tłuczony zielony groszek

Krewetki w sosie winno maślanym

Mule w mleku kokosowym

Łosoś jurajski

ciecierzyca z pomidorami i szpinakiem

Polędwica z dorsza

szpinak maślany/ puree ziemniaczano truflowe/sos beurre blanc z ikrą

Filet z pstrąga z zielenicy

komosa ryżowa z sumakiem i granatem/veloute z pora

Półmisek ryb i owoców morza

Mięsa

Kurczak

kuskus z bakłażanem/sos tamaryndowy

Policzki z wieprzowiny Puławskiej

puree ziemniaczano truflowe/szparagi

Jagnięcina confit

pampuch/sałaty

Wątróbka w porto

pampuszki / szalotka / świeże zioła

Stek black Angus 

babka ziemniaczana/szalotka confit/demi glace/mini cezar

Dania wegetariańskie:

Warzywa po tajsku 

trawa cytrynowa / mleko kokosowe / kafir

Cieciorka z pomidorami i szpinakiem

Dla najmłodszych:

Chiche z twarogiem

cynamon

Kotleciki rybne

tłuczony groszek/puree ziemniaczane

Kurczak

puree ziemniaczane/marchew w emulsji

Desery:

Sernik nowojorski

Parfait kokosowe

Beza z owocami

Deska serów

ser z Wiżajn z czarnuszką / czosnkiem / wędzony / naturalny /