Biały Królik Restaurant

Biały Królik poszerza horyzonty smaków; to miejsce stworzone z fantazją, gdzie rzeczywistość styka się z magią - zwłaszcza na talerzu.

Niepowtarzalny wystrój każdej z trzech sal wprowadza w magiczny świat baśni i nawiązuje do charakteru dań. Tradycyjne smaki, ubrane w dodatki odpowiadające współczesnym trendom, zachwycają niepowtarzalnymi połączeniami. Kreatywność szefów kuchni: Marcina Popielarza (Chef Patron, finalista S.Pellegrino Young Chef 2018) i Rafała Koziorzemskiego (Head Chef, The Best Chef Raising Star 2017), pozwala przenieść się w krainę smaków dzieciństwa.

Specjalnością Białego Królika są receptury opierające się na regionalnych produktach. Restauracja z dumą wspiera lokalne gospodarstwa, kupując naturalne, świeże i pełnowartościowe składniki od wyselekcjonowanych producentów. Podążaj za Białym Królikiem !


Dane teleadresowe

Adres:
Folwarczna 2, 81-547 Gdynia
GPS:
54.481193200000, 18.539984000000
Telefon:
+48 58 351 03 30
restauracja@bialy-krolik.pl
Internet:
bialy-krolik.pl

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 48
Ilość miejsc w ogródku: 0

Karta dań

À la carte

Przystawki

brandade z bałtyckiego solonego dorsza z kompresowanym ogórkiem i koprem - 32 zł

tatar z kurowanej piersi kaszubskiej kaczki z skwarkami wędzonymi i smażonym żółtkiem - 35 zł

pieczony w soli seler glazurowany octem jabłkowym z jarmużem VEGAN - 30 zł

Zupy

zupa z kiszonego szczawiu z ziemniakami, boczkiem i jajkiem zielononóżki - 30 zł

zupa z pieczonej pietruszki z wędzoną terriną z sandacza poławianego w Jeziorze Strażym - 42 zł

Dania głównie

młody kogut z fondantem ziemniaczanym, warzywami z rosołu i sosem z kurzych łapek - 65 zł

kasza pęczak w emulsji z czosnku niedźwiedziego i nasion słonecznika / piklowane grzyby z cebulką VEGAN - 32 zł

gotowany na parze okoń morski z szpinakiem, szparagami i sosem maślanym - 56 zł

Desery

murzynek z orzechem laskowym i rokitnikiem - 32 zł

sernik na zimno z rabarbarem - 32 zł

ciastko czekoladowe z wiśniami i rozmarynem VEGAN - 35 zł

Informujemy, że do każdego stolika doliczany jest serwis kelnerski 10% wartości rachunku.

Do set menu proponujemy dobór win opracowany przez naszego sommeliera.