Restauracja Refektarz Hotel ZAMEK RYN****

XIV-wieczny Zamek Krzyżacki to miejsce z ogromną tradycją, takze kulinarną. Dawna siedziba Komtura, w ktorej rycerze zakonni jadali zwierzynę i ryby z okolicznych jezior i lasów, dziś także słynie z rozmaitości smaków i aromatów.

Restauracja REFEKTARZ to miejsce, w którym pierwszy Komtur Rynu Fryderyk von Wallenrode zwykł biesiadowac pod oknem, zaś Biskup dr Bruno Platter - obecny Wielki Mistrz Zakonu szczególnie upodobał sobie Kaczkę Księżnej Anny. W Refektarzu króluje kuchnia tradycyjna w nowoczesnej aranżacji.

Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek szczególnie poleca subtelną pierś z perliczki, zaskakujące przegrzebki na krupnioku, wyrazistą kaczkę z jablkami w sosie żurawinowym czy delikatne ravioli z policzków wołowych.


Dane teleadresowe

Adres:
Plac Wolności 2 , Ryn
GPS:
53.938715739539, 21.545713068329
Telefon:
+48 87 429 70 18
restauracja@zamekryn.pl
Internet:
www.zamekryn.pl/restauracje

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 120
Ilość miejsc w ogródku: 0

Karta dań

Menu

XIV-wieczny Zamek Krzyżacki to miejsce z ogromną tradycją, także kulinarną.

Dawna siedziba Komtura, w której bogactwo Rycerzy Zakonnych przejawiało się także w obfitości stołu – od świeżych ryb przez dziczyznę po wyrafinowane dania regionalne – dziś także słynie z rozmaitości smaków i aromatów.

Restauracja Refektarz to miejsce, w którym pierwszy Komtur Rynu Fryderyk von Wallenrode zwykł biesiadować pod oknem, zaś Biskup Bruno Platter – obecny Wielki Mistrz Zakonu szczególnie upodobał sobie wędzoną pierś z kaczki na sałatce z gruszki podaną z lampką wina Leopard’s Leap Pinotage Shiraz.

Restauracja Refektarz w jesiennej odsłonie prezentuje dania zainspirowane wpływami z najbardziej egzotycznych zakątków Europy, pachnie soczystym mięsiwem i zaskakuje kompozycją barw i smaków.

Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek szczególnie poleca Carpaccio z połgęska wędzonego olchą z marynowanym podgrzybkiem, której smak uwypukli wino Leopard’s Leap Pinotage Shiraz oraz Podwędzany filet z sandacza na risotto z kaszy pęczak z sosem kurkowym, do której najbardziej odpowiednim winem wydaje się być wino Framingham Sauvignon Blanc.