Flavoria

Flavoria - luksusowa restauracja w Poznaniu jest pełna smaków i aromatów. Tu nasi Goście delektują się pysznymi, świeżymi daniami, przygotowanymi przez mistrzów kuchni Hotelu IBB Andersia

Elegancko urządzone, designerskie i przeszklone wnętrza z pięknym widokiem, w połączeniu z nastrojową muzyką, sprawiają, że Restauracja Flavoria wpływa na wszystkie zmysły. Smaczne i piękne potrawy, fachowa, dyskretna obsługa - wszystko to składa się na atmosferę, jakiej nie mają inne restauracje w Poznaniu. Nasi mistrzowscy kucharze zapraszają na wyśmienite makarony, świeże sałaty, aromatyczne zupy, soczyste mięsa, a w tym pyszną, tradycyjną gęś. Menu restauracji zadowoli każdego miłośnika dobrej kuchni, a starannie dobrane wina od Mielżyńskiego podkreślą doskonały smak potraw. Wszystkie przygotowane przez nas dania zachwycają kunsztem kulinarnym, smakiem i dbałością o atrakcyjną aranżację. Restauracja Flavoria to idealne miejsce na rodzinny obiad, lunch z przyjaciółmi, czy biznesowe spotkanie.


Dane teleadresowe

Adres:
Plac Andersa 3, 61-894 Poznań
GPS:
52.401020000000, 16.925916000000
Telefon:
+48 61 667 80 81
restauracja@andersiahotel.pl
Internet:
andersiahotel.pl/kulinaria

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 80
Ilość miejsc w ogródku: 0

Karta dań

Menu

PRZYSTAWKI / STARTERS

Siekany tatar wołowy z purée z cebuli, emulsją z żółtka oraz domowymi piklami

Chopped beef tartare with onion purée, emulsion of egg yolks and homemade pickles

120 g / 28 PLN danie bez gluten

Roger Belland Rouge 2013 Bourgogne 150 PLN    

 

Rocher ze szpiku wołowego podany na czekoladowym pumperniklu z wiśniami oraz cebulą dymką

Beef bone marrow praline served on chocolate pumpernickel with cherries and spring onion

120 g / 32 PLN  

Dobogo Edes Szamorodni 2014 Tokaj 134 PLN

 

Rillette z boczku jabłkowego podany z ciastkiem owsianym, dojrzewającą szynką złotnicką od Nowicki Naturalnie, piklowaną rzepą oraz musztardą jabłkową

Apple bacon rillette served with oat cookie, maturing Złotnicka ham from Nowicki Naturalnie, pickled turnip and apple mustard

220 g / 28 PLN bez laktozy

Dr Burklin-Wolf Estate Riesling Trocken 2016 QbA Pfaltz 102 PLN

 

Marynowany pstrąg z Zielenicy z majonezem szczawiowym, domowym jogurtem, kiszoną młodą rzodkiewką, ziemniaczanym chipsem oraz ikrą ze śledzia

Pickled trout of Zielenica with sorrel mayonnaise, homemade yoghurt, sour young radish, potato chips and herring roe

200 g / 34 PLN

Dobogo Furmint Dry 2016 Tokaj 132 PLN

 

Chrupiące sałaty z pomidorami, kalarepą, ziołowymi krotonami oraz domowym dressingiem:

150 g

Crispy lettuce with tomatoes, kohlrabi, herbal croutons and homemade dressing:

- z wędzonym domowym twarogiem / with smoked homemade cheese

40 g / 28 PLN danie wegetariańskie

- z grillowanym kurczakiem / with grilled chicken

100 g / 34 PLN

- z krewetkami / with shrimps

80 g  / 38 PLN

J. Hofstätter Pinot Grigio 2016 DOC Alto Adige 106 PLN

 

Wybór dojrzewających serów i wędlin z antipasti

Selection of maturing cheese and meat with antipasti

80 g / 39 PLN 

140 g / 56 PLN  

Sobreño Crianza 2013 DO Toro 86 PLN

 

ZUPY / SOUPS

Krem z młodego selera na mleku kokosowym z orzechowym chipsem oraz oliwą z lnu

Cream of young celery on coconut milk with peanut chips and flaxseed oil

180 ml / 14 PLN danie wegańskie

Little Beauty Insight Sauvignon Blanc 2016 Marlborough 116 PLN

 

Orientalna zupa z grzybami shitake, udkiem kurczaka oraz prażynkami ryżowymi

Oriental shitake mushroom soup with chicken leg and rice crisps

180 ml / 25 PLN

Nino Franco Rustico NV DOCG Prosecco di Valdobbiadene 103 PLN

 

Tymiankowe consommé ze smażoną kaszą manną oraz warzywami

Thyme consommé with fried semolina and vegetables

180 ml / 24 PLN

Salomon Undhof Hochterrasen Grüner Veltliner 2016 DAC Kremstal 87 PLN

 

MAKARONY / PASTA

Domowe tortellini z gryczaną kaszanką od Nowicki Naturalnie, kurkami oraz domową konfiturą z cebuli i gorczycy

Homemade tortellini with buckwheat black pudding from Nowicki Naturalnie, chanterelle mushrooms and homemade preserve of onions and mustard

300 g / 46 PLN

Castello di Buttrio Sauvignon 2016 DOC Collio Orientali del Friuli 147 PLN

 

Noodle z wołowiną, zielonymi warzywami, ziołami oraz chipsami z czosnku

Noodles with beef, green vegetables, herbs and garlic chips

350 g / 42 PLN danie ostre

Masseria LiVeli Azkos Primitivo 2015 IGT Primitivo di Salento 192 PLN

 

Tagliatelle z sosem imbirowo-cytrynowym z baby kalmarami oraz groszkiem cukrowym

Ginger and lemon tagliatelle with baby squid and snap pea

300 g / 37 PLN  

Georg Breuer Riesling Charm 2016 QbA Rheingau 98 PLN

 

DANIA GŁÓWNE  / MAIN DISHES                            

Smażony sandacz podany z limonkowym purée ziemniaczanym, chorizo, grzybami, smażonymi warzywami oraz sosem kaparowym

Fried zander served with lime mashed potatoes, chorizo, mushrooms, fried vegetables and caper sauce

320 g / 46 PLN

J. Hofstätter Pinot Grigio 2016 DOC Alto Adige 106 PLN

 

Miecznik z zielonym groszkiem, wspięgą chińską, czarną soczewicą oraz salsą z ananasa i wody kokosowej

Swordfish with green peas, yardlong beans, black lentils and salsa of pineapple and coconut water

300 g / 69 PLN danie bez laktozy / bez glutenu

Logan Weemala Pinot Gris 2016 Orange 97 PLN

 

Dorada pieczona pod solą podana z warzywami i maślanym purée ziemniaczanym

Bream baked under salt served with vegetables and potato purée with butter

350 g / 79 PLN

Tedeschi Capitel Tenda 2016 DOC Soave Classico 83 PLN

 

Golonka z dzika podana z grzybami, domowymi kopytkami z wędzonym twarogiem, czosnkiem niedźwiedzim, pieczoną kukurydzą, marchwią oraz jeżynowym demi glace

Wild boar knuckle served with mushrooms, homemade dumplings with smoked cheese, wild garlic, baked corn, carrot and blackberry demi-glace

400 g / 69 PLN

Château de Bergey 2015 AOC Cannon Fronsac 87 PLN

 

Wędzony szponder wołowy z sałatką z trzech rodzajów marchewki oraz ziołowym krokietem ziemniaczanym

Smoked brisket of beef with salad made of three types of carrot and herbal potato croquette

450 g / 79 PLN

Tenuta Collazzi I Bastioni 2010 DOCG Chianti Classico 175 PLN

 

Pierś z gęsi z miodowymi orzechami, konfiturą z modrej kapusty, purée z malin i kawy, buraczanymi kluskami oraz burakami

Goose breast with honey nuts, red cabbage preserve, purée of raspberries and coffee, beetroot dumplings and beetroot

350 g / 45 PLN

Pounamu Pinot Noir 2014 Marlborough 188 PLN

 

Polędwica wołowa ze smażonym młodym szpinakiem, szparagami, domowymi frytkami oraz sosem béarnaise

Beef sirloin with fried young spinach, asparagus, homemade French fries and béarnaise sauce

450 g / 96 PLN

Quinta do Vale Meao Meandro 2015 DOC Douro 132 PLN

 

Długo pieczony kark wieprzowy ze świni złotnickiej z domowymi kluskami śląskimi, pieczoną papryką i porem

Long baked pork neck of złotnicka pig with homemade Silesian dumplings, baked pepper and leek

380 g / 38 PLN

Oddero Barolo 2012 DOCG Barolo 456 PLN

 

Hummus z czarnuszką, suszonymi pomidorami, grillowanym wędzonym tofu, marynowaną rzepą oraz chipsami z warzyw

Hummus with nigella seeds, dried tomatoes, grilled and smoked tofu, pickled turnip and vegetable chips

240 g / 36 PLN

danie wegańskie / bez laktozy

Logan Weemala Pinot Gris 2016 Orange 97 PLN                                                  

 

MENU DLA DZIECI / KIDS MENU

Delikatny rosół z kluseczkami

Delicate broth with dumplings

180 ml / 16 PLNbez laktozy 

Paluszki z kurczaka z młodymi ziemniakami oraz mizerią

Chicken nuggets with young potatoes and cucumber salad

200 g / 24 PLN 

Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i klopsikami mięsnymi

Spaghetti pasta with tomato sauce and meat balls

240 g / 27 PLN bez laktozy

 

DESERY / DESSERTS

Beza z musem jogurtowym, karmelizowaną białą czekoladą oraz wiśniami

Meringue with yoghurt mousse, caramelized white chocolate and cherries

120 g / 23 PLN  

Sernik z serka poznańskiego oraz białej czekolady na maślanym spodzie z porzeczką

Cheesecake of traditional Poznan cheese and white chocolate on buttery bottom with currant

120 g / 24 PLN

Ciastko czekoladowe z cytrynowym earl grey

Chocolate cake with lemon earl grey

140 g / 21 PLN

Dobogo Edes Szamorodni 2014 Tokaj 134 PLN

 

SMOOTHIES

POPEYE 18 PLN

SZPINAK / ANANAS / BANAN / MALINA / JABŁKO / KARDAMON / SIEMIĘ LNIANE

SPINACH / PINEAPPLE / BANANA / RASPBERRY/ APPLE / CARDAMOM / LINSEED

GREEN GARDEN 18 PLN

OGÓREK ZIELONY / KIWI / GRUSZKA / SAŁATA MASŁOWA / SZAŁWIA / OLEJ Z PESTEK DYNI / ORZECH WŁOSKI / NATKA PIETRUSZKI

CUCUMBER / KIWI / PEAR / LETTUCE / SAGE / PUMPKIN SEEDS OIL / WALNUT / PARSLEY

POWER DROP 18 PLN

BANAN / AWOCADO / JABŁKO / POMARAŃCZA / MLEKO SOJOWE

BANANA / AVOCADO / APPLE / ORANGE / SOYA MILK

BOCA 18 PLN

BURAK / MARCHEW / JABŁKO / OLIWA Z OLIWEK

BEETROOT / CARROT / APPLE / OLIVE OIL