Restauracja Oyster

Restauracja Oyster mieści się w nowo otwartym Radisson Blu Resort, Świnoujście, który jest położony zaledwie 50 m od plaży tuż przy prestiżowej alei Baltic Park Molo.

Rozświetlające wnętrze srebrne detale w połączeniu z wysublimowaną elegancją podkreślają styl i atmosferę restauracji Oyster. Dania inspirowane kuchnią polską i międzynarodową z wykorzystaniem najnowszych trendów zmieniają się w zależności od sezonu. Potrawy są przygotowywane na bazie wyselekcjonowanych produktów pochodzących od lokalnych dostawców. W menu można znaleźć prawdziwe kulinarne bestsellery jak. pierogi z gęsiną, flambirowana ośmiornica czy grillowany filet wołowy z wołowiny Red Angus z lokalnej hodowli w Witkowie.

Oyster słynie z wyszukanych amuse-bouche, które są wprowadzeniem do krainy niecodziennych doznań. Restauracja oferuje również wyjątkowe 7-daniowe menu degustacyjne – wystarczy zamknąć oczy i oddać się zmysłowi smaku.

Godziny otwarcia: 13:00- 23:00


Dane teleadresowe

Adres:
Aleja Baltic Park Molo 2, Świnoujście
GPS:
53.918395300000, 14.260463500000
Telefon:
+48 91 40 40 750
info.swinoujscie@radissonblu.com
Internet:
radissonblu.com/en/resort-swinou

Dodatkowe wymagania

Ilość miejsc: 70
Ilość miejsc w ogródku: 0

Karta dań

Menu

PRZYSTAWKI

Świeże ostrygi, wędzony kawior, limonkowy winegret z musztardą francuską i koprem  [3 szt. / 40 g] / [3 pcs / 40 g] / [3 Stck. /40 g] – 49 PLN [GF]

Przegrzebki grillowane, tiul z sepii, oliwa cytrynowa, kiszony łosoś, crisp ze skórki cytryny, piana z jarmużu [3 szt. / 30 g / 30 g] / [3 pcs / 30g / 30 g] / [3 Stck. / 30 g / 30 g] – 55 PLN [GF]

Siekana wołowina, żółtko z jajka przepiórczego, polskie grzyby leśne marynowane, płatki polędwicy wołowej Red Angus z hodowli w Witkowie na miodzie pitnym, chips z chleba razowego, ekspandowane jagły, ogórki piklowane [100 g / 80 g] – 42 PLN

Sałatka z ziemniaka, chips z ziemniaka truflowego, krem z polskich ziemniaków bio, kostka z konfitowanych ziemniaków o aromacie wędzonej [200 g / 32 g] – 35 PLN [V, GF]

Tatar z tuńczyka, salsa z ogórka, selekcja majonezów (wasabi / burak / curry), mini cukinia, puder z oliwy cytrynowej, żółtko przepiórcze, płatki soli [140 g / 70 g] – 37 PLN [GF]

ZUPY

Zupa z jesiotra z hodowli w Zielenicy, blin z rakiem i wędzonym węgorzem [250 ml / 50 g] – 29 PLN Bulion wołowy, pierożki z gęsiną, warzywna jardinière [250 ml / 50 g] – 32 PLN

Chłodnik z botwinki, gotowane jajko od kury zielononóżki, wędzony twaróg polski z gospodarstwa ekologicznego pana Pilcha [250 ml / 50 g] – 24 PLN [V, GF]

PIEROGI, MAKARONY

Pierogi z gęsiną, truflowe masło wędzone, mille-feuille z kompresowanej czerwonej kapusty i kremowego sera od pana Pilcha [240 g / 60 g] – 56 PLN

 Makaron ryżowy z pesto rosso, czarne i żółte pomidory, fenkuł marynowany, cebula szalotka konfitowana, liście czosnku niedźwiedziego, czarny czosnek [300 g] – 39 PLN [V, GF]

Czarne tagliatelle z owocami morza (mini kalmary, mule, krewetki) [160 g / 150 g] – 62 PLN

SALATKI

Sałatka z warzyw korzennych, kwiaty polne z musem ze skorzonery, chips z topinamburu, czyściec flambirowany w cydrze, korzeń trybuli, szczaw krwisty, burak karmelizowany w miodzie drahimskim [320 g] – 34 PLN [V, GF]

Sałatka Cezar z grzankami gigantes, grillowany kurczak, chrupiący boczek z wieprzowiny złotnickiej [300 g] – 39 PLN

DANIA GŁOWNE- RYBNE

Łosoś jurajski, puder z palonego pora, gratin z burakiem cukrowym, krem z groszku, szkło piwne z lokalnego piwa Świnoujskiego, warzywa z uprawy w Juchowie [160 g / 80 g / 80 g] – 65 PLN [GF, L]

Smażony pstrąg z hodowli w Zielenicy, mus z bobu, groszek cukrowy, kawior z Żubrówki, jarmuż w tempurze [150 g / 90 g / 60 g] – 60 PLN [L]

Flambirowana ośmiornica, czarny fondant, smażona pak choi, limonkowy winegret [140 g / 80 g / 30 ml] – 69 PLN [GF]

Dorsz, cytrynowy kuskus, mini por konfitowany w oliwie ze szprotek, wytrawny sorbet z maślanki o aromacie cebuli dymki, wędzona sól [160 g / 150 g] – 56 PLN

DANIA GŁOWNE- MIĘSNE

Pieczona pierś z kurczaka kukurydzianego, smażone ziemniaki pommes duchesse, włoska kapusta z suszonymi pomidorami i orzechami nerkowca, sos cydrowy [180 g / 60 g / 40 ml] – 58 PLN [H]

 Policzki wolno duszone z wieprzowiny złotnickiej, krokieciki ziemniaczane, jus z aronią, musujący pył z aromatem figi, pasta z pasternaku, krem z jabłek aromatyzowanych whiskey, chips z jabłek polskich [160 g /100 g / 40 g] – 62 PLN [L]

Grillowany antrykot z polskiej wołowiny dojrzewającej Red Angus z hodowli w Witkowie, miażdżone młode ziemniaki, mini marchewki, pory w towarzystwie rukwi wodnej [250 g / 80 g] – 79 PLN [L]

Grillowany filet wołowy z polskiej wołowiny Red Angus z hodowli w Witkowie owinięty w plaster boczku z wieprzowiny złotnickiej, purée z batatów, masło Paris de Café, kawior z trufli [220 g / 80 g] – 89 PLN [L]

Sosy: pieprzowy lub z sera pleśniowego [40ml]

DESERY

Sorbet z maślanki z musem czekoladowym, wędzony twaróg polski, czarny puder z porzeczki suprise, jadalne szkło kwiatowe [100 g / 40 ml / 40 g] – 25 PLN

Zapieczone ciastko czekoladowe [90 g / 30 g] – 29 PLN

Tiramisu, kawior z Amaretto, syrop kawowy, pianka czekoladowa [100 g / 40 g / 40 g] – 29 PLN

Talerz serów od pana Pilcha [240 g] – 34 PLN [L]

[GF] – bez glutenu

[L] – produkty lokalne

[V] – wegetariańskie