Restauracja Sublima

Restauracja Sublima to miejsce dla wszystkich gości, którzy oczekują od jedzenia czegoś więcej niż tylko zaspokojenia głodu. Poszukują dobrze skomponowanych połączeń smakowych, najlepszych światowych jak i lokalnych produktów, dobrze dobranych technik kulinarnych po prostu kunsztu i pasji do gotowania przekładanej na talerze.

Naszą filozofią jest przygotowywanie jedzenia ze świeżych produktów od zaufanych dostawców, zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej lecz wg naszej własnej unikatowej koncepcji. Wkładamy dużo pracy aby mogli Państwo spróbować naszej kuchni od podstaw, to znaczy że od pieczywa, masła poprzez pasty, sosy, dodatki aż do deserów, wszystko jest przygotowywane naszymi rękami na miejscu.

Restaurację Sublima wyróżnia niepowtarzalny klimat miejsca, przyjazna atmosfera, lokalizacja w sercu miasta, a także stacja life cooking, gdzie będzie można podejrzeć kucharzy przy pracy.

Zapraszamy do rezerwowania stolików w dowolnym momencie pod adresem: info@restauracjasublima.pl, lub telefonicznie pod numerem 94 711 29 29, lub 601 220 137.

Do zobaczenia w Restauracji SUBLIMA


Dane teleadresowe

Adres:
Dworcowa 10, Kołobrzeg
GPS:
54.179290400000, 15.569581100000
Telefon:
+48 94 711 29 29
info@restauracjasublima.pl
Internet:
restauracjasublima.pl

Karta dań

Menu

Przystawki zimne:

Domowy solony śledź bałtycki / kiszony burak / żel z buraka / por / creme fraîche / pigwa z jabłkiem - 19 zł

Parfait z gęsiej wątróbki / foie grass / biszkopt z orzecha laskowego /konfitura wiśniowa / galaretka z Madeiry - 23 zł

Tatar z polędwicy wołowej podwędzany dymem wiśniowym / pikle / anchois / żółtko - 36 zł

Domowa dojrzewająca pierś z kaczki piżmowej / bananowy BBQ / śliwka z whisky i tonką / gorzka czekolada - 33 zł

 

Przystawki ciepłe:

Krewetki tygrysie / bisque / pomidor confit / chili / czosnek / pietruszka - 29 zł

Wolno duszona gęś / rydz /puree z pasternaku / piklowany seler / pomidor / pop corn z kaszy gryczanej – 26 zł

Zapiekane pod beszamelem małże nowozelandzkie / por / suszony pomidor / czosnek / koperek – 27 zł

               

Pasty i risotta:

Domowe raviolo / plastyczne żółtko / pieczony w soli ziemniak / ricotta / szałwia / palone masło / orzeszki pinii – 25 zł

Domowe ravioli z kasztanami / nogą z gęsi confit / zielonym pieprzem / pistacją / olejem dyniowym – 31 zł

Domowe ravioli z borowikiem / pasternakiem / parmezanem / czosnkiem niedźwiedzim - 29 zł

Domowe tagliatelle z krewetkami / bisque / czosnkiem / chili / oliwkami kalamata / pomidorkami – 33 zł

Domowe tagliatelle z polędwiczką wieprzową / szynką serrano / tymiankiem / kurkami / suszonym pomidorem – 31 zł

Risotto truflowo-parmezanowe / przepiórka / zielony groszek / młoda cukinia - 49 zł

 

Sałaty:

Bukiet sezonowych sałat i warzyw od lokalnego rolnika / domowy winegret / ziarna i orzechy - 17 zł

Supreme z kurczaka / sałata rzymska / dressing cezar / pomidor koktajlowy / bekon / grana padano – 29 zł

Krewetki tygrysie / sałata rzymska / dressing cezar / pomidor koktajlowy / bekon / grana padano – 33 zł

Pieczony w soli ziemniak / chorizzo / portobello / dressing miodowo-musztardowy / jajo poche / szczypior – 25 zł

 

Zupy:

Zabielana zupa rybna / pulpet rybny / dashi / kombu / pomidor concase / wędzona ikra / koperek – 17 zł

Gulaszowa / creme fraiche / dymka / wędzona papryka – 15 zł

Krem z kurek / tost z karmelizowaną cebulą i serem cheddar – 17 zł

Krem z pieczonych ziemniaków / chorizzo / oliwa truflowa / szczypior / grana padano - 12 zł

 

Dania Rybne:

Fish and chips / piotrosz marynowany w maślance / frytki belgijskie / sos musztardowo-miodowy / coleslaw - 29 zł

Bastowany filet z sandacza / jajo poche / sos chrzanowy / warzywa sezonowe / ziemniaczane gratin - 47 zł

Filet z łososia / puree z rukoli i szpinaku / sos cytrynowy / warzywa sezonowe / polenta tymiankowa – 49 zł

Zapiekana polędwica z dorsza / kruszonka ziołowo – pistacjowa / sos bearnaise / warzywa sezonowe pomme dauphine - 42 zł

Jesiotr confitowany w maśle / consomme z krewetek / ikra wędzona / szpinak z pomidorami / arancini szafranowe – 52 zł

 

Dania mięsne:

Supreme z kurczaka / sos porowy / warzywa sezonowe / tłuczona cieciorka – 31 zł

Złotnicki schab z kością / kapusta zasmażana z koperkiem / jajo sadzone / sos musztardowy / pieczony ziemniak – 39 zł

Polędwiczka wieprzowa / puree z karmelizowanej cebuli / sos pepe verde / warzywa sezonowe / pomme dauphine – 39 zł

Poliki wołowe / puree ziemniaczano-serowe / warzywa sezonowe / au jus – 37 zł

Siekany stek wołowy / gorgonzola / cheddar / portobello/karmelizowana cebula/warzywa sezonowe / pomme dauphine – 38 zł

Comber jagnięcy z kruszonką ziołową / soczewica beluga a’la puttanesca / puree z dyni i koziego sera / pomidor confit  - 67 zł

 

Steki:

Polędwica Polska – 69 zł

Antrykot Argentyna – 98 zł

Rostbef Prime Angus USA – 120 zł

 

Desery:

Millefoglie / krem karmelowy z mascarpone / ciasto francuskie / owoce sezonowe – 18 zł

Orzech laskowy / mus z białej i ciemnej czekolady / biszkopt / owoce sezonowe – 18 zł

Karmelizowany banan / domowe lody z palonego masła i wanilii / mus pistacjowy / granola migdałowa – 18 zł

Pudding angielski / lody z whisky / śliwka marynowana w occie cherry / custard waniliowy - 18 zł