RESTAURACJA ZATOKA SMAKÓW
Restauracja Zatoka Smaków znajduje się na Półwyspie Helskim, między Morzem Bałtyckim z Zatoką Pucką. Jest obiektem całorocznym, otwartym przy HOTELU JASTARNIA. W menu znajdują się przede wszystkim dania kuchni regionalnej kaszubskiej i polskiej. Restauracja bazuje na rybach i produktach typowo sezonowych przyrządzanych tradycyjnymi technikami. W miesiącach listopad i grudzień serwowane są w restauracji i promowane dania z gęsiny, takie jak np. pasztet z gęsi, okrasa z gęsi, zupa z żółtej brukwi na gęsinie, zrazy z gęsi, żołądki w galarecie.
Serwowane potrawy są smaczne, pięknie podane i przede wszystkim zdrowe. Goście wysoko oceniają kuchnię, o czym mogą świadczyć również otrzymane nagrody m.in.: wyróżnienie przez gazetę Dziennik Bałtycki Szefa Kuchni jako Mistrza Smaku Powiatu Puckiego oraz Województwa Pomorskiego 2018 r. oraz zakwalifikowanie Hotelu Jastarnia*** do sieci ,, Dziedzictwo Kulinarne - Pomorskie " dzięki korzystaniu z lokalnych surowców w produkcji żywności i potraw, kultywowaniu tradycji kulinarnych i promocji kulinarnego dziedzictwa regionu.
Bartosz Warmowski
Udogodnienia i serwis:
Menu dla dzieci
Klimatyzacja
Parking
Miejsca na zewnątrz
Dania bezglutenowe
Dane teleadresowe:
Portowa 35, 84-140 Jastarnia
+48 511 357 622
Dania wegetariańskie