RESTAURACJA FERULA
Nowe menu Feruli zachwyca świeżością i bogactwem smaków
Wielokrotnie nagradzana restauracja Hotelu Bacówka radawa & SPA**** serdecznie zaprasza w swoje progi na potrawy z nowej wiosenno-letniej karty. Znajdujące się w niej dania to połączenie świeżości owoców i warzyw oraz niebanalne interpretacje tradycyjnych przepisów kulinarnych.
- Zawsze staramy się przelać przygotowywane przez nas potrawy naszą miłość do smacznej i zdrowej kuchni. Produkty, z których korzystamy przy przygotowywaniu dań, pochodzą od ekologicznych dostawców z regionu oraz naszej własnej, przyhotelowej szklarni, co daje nam gwarancję najwyższej jakości – mówi Kamil Wyka, szef kuchni Ferula. – Inspiracją dla naszej kuchni są smaki dzieciństwa. Nie poprzestajemy jednak wyłącznie na odtwarzaniu przepisów z zapisków naszych babć i mam, ale staramy się wydobyć z nich zupełnie nowe wrażenia smakowe, dlatego cały czas jesteśmy w stanie zaskakiwać naszych restauracyjnych gości.
Słowa szefa kuchni mają swoje doskonałe odbicie w nowej wiosenno-letniej karcie, która obfituje w ciekawe kompozycje kulinarne. Każdy większy posiłek warto przede wszystkim rozpocząć od przystawki. W nowej karcie znaleźć można takie pozycje jak tatar z polskiej polędwicy wołowej – w którego skład wchodzi wyjątkowy majonez domowy – oraz selekcja sezonowych sałat będąca kwintesencją wiosenno-letniej świeżości.
Spośród dań głównych wyróżnić można z kolei niepowtarzalne fettuccine przygotowywane w niebanalnym, bacówkowym stylu z dodatkiem oscypka. Oprócz tego w karcie znaleźć można także m.in. kaczkę, królika oraz sandacza.
Coś dla siebie znajdą również miłośnicy zup – domowy rosół przywoła wspomnienia rodzinnego domu, krem z młodych szparagów zaskoczy smakiem, a chłodnik z botwiny będzie idealnym rozwiązaniem na upalne dni.
Ferula to ciesząca się uznaniem gości i krytyków kulinarnych restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. Lokal został opisany w Gault&Millau Polska 2019,publikacji powszechnie znanej jako Żółty Przewodnik oraz znajduje się w prestiżowym gronie Poland 100 Best Restaurants. Ideą przyświecającą Feruli od początku jej istnienia jest nowoczesne podejście do tradycyjnych przepisów oraz czerpanie z darów natury i produktów ekologicznych od regionalnych dostawców. Każda wizyta w restauracji to możliwość spróbowania potraw, które zaspokoją nawet najbardziej wyszukane podniebienie.
Kamil Wyka
Udogodnienia i serwis:
Menu dla dzieci
Klimatyzacja
Parking
Miejsca na zewnątrz
Dania bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Dane teleadresowe:
Cicha 30A, Radawa
+48 16 736 11 20