RESTAURACJA POD SOKOŁEM
W Sokółce, dawnym sercu Wielkiego Księstwa Litewskiego, mieści się restauracja "Karczma pod Sokołem". Jej właściciele od wielu lat odtwarzają i kultywują podlaskie tradycje kulinarne. Pod okiem rodzin Ancypo i Mizer powstają wyjątkowe produkty, takie jak Kumpiak Podlaski, Kindziuk Podlaski czy Ser Suszony Sokólski. Trudno więc aby szef kuchni Sergiej Liasota nie czerpał pełnymi garściami z tego co w Podlasiu najlepsze. Karta zmienia się praktycznie z dnia na dzień, lecz zawsze oparta jest na lokalnych, sezonowych i najwyższej jakości produktach od miejscowych dostawców. Kuchnia w wykonaniu Sergieja jest romansem tradycji z najnowszymi trendami fine diningu, dlatego nawet wydawałoby się prozaiczne dania, potrafią zaskakiwać, Połączenie to stwarza możliwość spojrzenia na kuchnię podlaską z zupełnie innej perspektywy.
Udogodnienia i serwis:
Menu dla dzieci
Klimatyzacja
Parking
Miejsca na zewnątrz
Dania bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Dane teleadresowe:
Grodzieńska 51, Sokółka
+48 535 333 905