top of page

RESTAURACJA REFEKTARZ

3 widelce.png

XIV-wieczny Zamek Krzyżacki to miejsce z ogromną tradycją, takze kulinarną. Dawna siedziba Komtura, w ktorej rycerze zakonni jadali zwierzynę i ryby z okolicznych jezior i lasów, dziś także słynie z rozmaitości smaków i aromatów.

Restauracja REFEKTARZ to miejsce, w którym pierwszy Komtur Rynu Fryderyk von Wallenrode zwykł biesiadowac pod oknem, zaś Biskup dr Bruno Platter - obecny Wielki Mistrz Zakonu szczególnie upodobał sobie Kaczkę Księżnej Anny. W Refektarzu króluje kuchnia tradycyjna w nowoczesnej aranżacji.

Szef Kuchni Ireneusz Koniuszek szczególnie poleca subtelną pierś z perliczki, zaskakujące przegrzebki na krupnioku, wyrazistą kaczkę z jablkami w sosie żurawinowym czy delikatne ravioli z policzków wołowych.

t1.png
SZEF KUCHNI MATEUSZ SZPYTMA.jpg
chef (2).png
Ireneusz Koniuszek
Udogodnienia i serwis:
Projekt bez tytułu (18)_edited.png
Menu dziecięce

Menu dla dzieci

Projekt bez tytułu (17)_edited.png
Projekt bez tytułu (46) (1).png

Klimatyzacja

Projekt bez tytułu (20)_edited.png
Projekt bez tytułu (50) (1).png
Projekt bez tytułu (19)_edited.png
Projekt bez tytułu (49) (1).png

Parking

Miejsca na zewnątrz

Projekt bez tytułu (16)_edited.png
Projekt bez tytułu (51) (1).png
Projekt bez tytułu (15)_edited.png
Projekt bez tytułu (48) (1).png

Dania bezglutenowe

Dania wegetariańskie

Dane teleadresowe:
l1.png

Plac Wolności 2 , Ryn

l2.png

+48 87 429 70 18

l4.png
www2.png
g1.png
g2.png
g3.png
bottom of page